ХИДРОИЗОЛАЦИОННИ СИСТЕМИ

Хидроизолацията е основната защита на една конструкция срещу неблагоприятните климатични явления, или срещу ограничаването на повредите от мокри процеси в нея. Подценяването на хидроизолацията като основен елемент от довършителните дейности по една сграда (съоръжение) или неправилното й изпълнение е най-честата причина, водеща до намаляване на надеждността и експлоатационната годност на конструкцията. Недобрата хидроизолация води до проблеми свързани с нормалното протичане на технологичните процеси при производството или проблеми при нормалната експлоатация на жилищните сгради. Фирма „ИМАК” е официален дистрибутор и апликатор на материалите на световния лидер в строителната химия SIKA – България.

Съществуват няколко основни вида хидроизолации според материала:

PVC и FPO рулонни мембрани

висока устойчивост на всякакви атмосферни влияния, висока устойчивост на механични въздействия, висока устойчивост на стареене, отлична гъвкавост при ниски температури и отлична заваряемост. Тези PVC и FPO мембрани са най-доброто, най-модерното и най-надеждното решение за хидроизолация на всякакви видове плоски покриви, хидроизолация на фундаменти и басейн

Хидроизолации на циментова основа

полимерно модифицираните циментови хидроизолационни материали на SIKA са най-доброто решение за защита срещу проникване на влага под плочки при тераси, бани, басейни и др. Двукомпонентните хидроизолационни материали на циментова основа от SIKA нямат алтернатива по своята надеждност и лесна употреба.

Материали на битумна основа

   битумните хидроизолации са подходящи за изолиране на сутеренни стени срещу подземните води и капилярната влага. Мазаните, UV-устойчиви и еластични продукти на битумна основа са идеални за частични ремонти на съществуваща битумна мушама или за цялостно решение за покриви.

Материали на полиуретанова основа

Този вид материали имат еластичност, достигаща до 400 %. Притежават способност да изграждат мостове между пукнатините. След периода на зреене остават постоянно еластични.

Хидроизолация със други материали

Полиуретанови фугоуплътнители; полиетиленови, хайпалонови и битумни ленти; хидроизолация на акрилна основа; Ние ще ви предложим пълната гама продукти за хидроизолациите на SIKA България и ще намерим решение за всеки Ваш проблем.

Галерия

Разгледайте, цялата галерия с изпълнени проекти на Хидроизолационни Системи от  Фирма „ИМАК”

Разгледайте галерията

Хидроизолация чрез инжектиране на пукнатините

различни продукти на минерална основа и смоли се инжектират в бетона с безвъздушна помпа под високо налягане. Когато продуктът взаимодейства с вода се разширява, запълва пукнатината и прекъсва навлизането на вода.