Фирма „ИМАК”

е специализирана в полагането на епоксидни и полиуретанови подови настилки и е официален апликатор на продуктите на SIKA  България. Ние имаме богат опит, дългогодишни традиции и висококвалифицирани екипи в областта на направата на индустриални подови покрития. Наши клиенти са най-големите заводи и производствени фабрики в цялата страна.

Индустриалните покрития

са основна, отговорна и важна част от всяка новострояща се производствена база. От правилното ремонтиране на стара подова настилка, износена от дългогодишните тежки експлоатационни условия по време на производството, също е основна част от бъдещата издръжливост на индустриалния под. Тайната на надеждната и дълготрайна индустриална настилка (епоксидна, полиуретанова, акрилна или  PММА) е в правилния избор на материал и система на покритието, както и в професионалното изпълнение на избраната система. Нашият инженерен екип ще намери най-доброто решение за Вашия обект, спрямо заданието и условията на експлоатация, а нашите работни екипи ще изпълнят безупречно избраното решение за подово покритие.

Основните видове индустриални настилки са:

Покрития на епоксидна основа:

Синтетична смола, която се втвърдява и заздравява при химическа реакция с епоксиден или полиепоксиден втвърдител или катализатор. Предимства са лесно почистване, висока устойчивост на механично и химическо въздействие. Този вид подово покритие се използва предимно в производствените помещения на текстилната, хранително-вкусовата, фармацевтичната промишленост. Това е най-често използваният вид смола

Полиуретанови покрития:

Химикал, който се получава при химическа реакция на полиуретан или уретан изоцианат и алкохол. Предимства са висока устойчивост на износване, удар и устойчивост на химикали. Това покритие, което се използва както за външно, така и за вътрешно приложение, е устойчиво на слънчева светлина. Хигиенично е, не задържа петна и прах, не се пързаля и лесно се почиства. Може да се нанася изцяло без фуги и снадки. Често се използва в спортните зали и като промишлено подово покритие, например за химически, фармацевтични предприятия, цехове за преработка на хартия и метал, складове, топлоцентрали и др.

Покрития на акрилна основа:

   Произвежда се на основа на неорганични пигменти, които са дълготрайни и устойчиви на избеляване. Това е покритие с устойчив цвят и блясък , притежава характеристики като висока резистентност на основи и окисляване, твърдост, здравина на залепване и свързване на филма. Не пропуска вода и е устойчиво на атмосферни влияния. Използва се за тенис кортове, помещения за работа и отдих. Полага се само на тротоари, паркинги и гаражи с бетонен под, които са подложени на трафик с ниска активност.

Покрития на основа PMMA

Базовото вещество е полиметил-метакрилат. Втвърдява се много бързо. Приблизително 1 час след полагането достига максималната си твърдост. Притежава термо свиваемост, която осигурява съвместно действие с повърхността, върху която е положен. Полага се на всякакви промишлени подове, товарни рампи, складове, хангари, работилници за ремонт, монтаж и поддръжка, паркинги, болници, хранително-вкусови, фармацевтични и химически предприятия, електроцентрали, предприятия за производство на пластмаси, лаборатории, изложбени и панаирни зали, помещения за представления и обучение. 

Галерия

Разгледайте, цялата галерия с изпълнени проекти на Индустриални подове от фирма Фирма „ИМАК”

Разгледайте галерията